torstai 3. lokakuuta 2013

vadelma-valkosuklaamuffinsit ja kinkku-savuporopiirakka

Meille tuli siis tänään Heren kummi käymään pitkästä aikaa ja oli tosi ihana nähdä. Hän on yksi parhaimmista ystävistäni ja aina on häntä ilo nähdä. Tietenkin kun vieraita tulee niin pitää leipoa. Sillloin on paras leipoa jotain makeaa ( Kakehan ei makeasta kauheasti välitä ja oma persus ei varmasti kestäisi jatkuvaa herkuttelua). ja suolaista. Joten päätin kokeilla vadelma-valkosuklaamuffinsseja ja kinkku-savuporopiirakkaa!

Vadelma-valkosuklaamuffinssit

175g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
70g valkosuklaata
0,5dl maitoa
150-200g vadelmia

Kuorrute:
200g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniliinisokeria
2rkl sitruunamehua
strösseleitä/nonparelleja

Muutaman muffinsin jätin tarkotuksella ilman koristelua.
Eihän kaikki tykää tuorejuustosta. :)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Tämän jälkeen lisää munat, yksi kerrallaan, muista vatkata hyvin. Sekoita kuivaa-aineet keskenään. Rouhi valkosuklaa ja lisää jauhojen joukkoon. Lisää kuiva-aineet taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja sekoita. Viimeisenä lisää kohmeiset vadelmat ja sekoita käsin. Älä siis murskaa vadelmia!
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa n. 15min.

Anna muffinsien jäähtyä kunnolla. Sitten voit valmistaa kuorrutteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Tämän jälkeen koristele muffinssit pursottamalla niiden päälle kuorrute ja lisää nonparellit.

( muffinssit voi myös ihan hyvin tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja jättää koristelun seuraavaan päivään).


Kinkku-savuporopiirakka
 
Valmis piirakkataikina

150g kinkkua
creme bonjour savuporo tuorejuusto
1sipuli
2dl kermaa
3 kananmunaa
paprikaa
juustoraastetta

Taputtele piirakkataikina vuokaaan
Pilko kinkku, sipuli ja paprika. Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto. Lisää myös kourallinen juustoraastetta. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraastetta piirakan päälle.
Paista 225 n. 30-40 minuuttia. Jos näyttää siltä että juustoraastekuorrute tummenee liikaa ja sisältö ei ole vielä kypsä ( on sen verran runsas täyte) laita päälle foliota jotta se estäisi pinnan palamisen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti