Vadelma-valkosuklaamuffinssit
175g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
70g valkosuklaata
0,5dl maitoa
150-200g vadelmia
Kuorrute:
200g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniliinisokeria
2rkl sitruunamehua
strösseleitä/nonparelleja
Muutaman muffinsin jätin tarkotuksella ilman koristelua. Eihän kaikki tykää tuorejuustosta. :) |
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa n. 15min.
Anna muffinsien jäähtyä kunnolla. Sitten voit valmistaa kuorrutteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Tämän jälkeen koristele muffinssit pursottamalla niiden päälle kuorrute ja lisää nonparellit.
( muffinssit voi myös ihan hyvin tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja jättää koristelun seuraavaan päivään).
Kinkku-savuporopiirakka
Valmis piirakkataikina
150g kinkkua
creme bonjour savuporo tuorejuusto
1sipuli
2dl kermaa
3 kananmunaa
paprikaa
juustoraastetta
Taputtele piirakkataikina vuokaaan
Pilko kinkku, sipuli ja paprika. Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto. Lisää myös kourallinen juustoraastetta. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraastetta piirakan päälle.
Paista 225 n. 30-40 minuuttia. Jos näyttää siltä että juustoraastekuorrute tummenee liikaa ja sisältö ei ole vielä kypsä ( on sen verran runsas täyte) laita päälle foliota jotta se estäisi pinnan palamisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti